Primăria Timișoara permite amplasarea igluurilor pe terasele din oraș, dar acest lucru nu înseamnă că vor putea fi și folosite de clienți, în acest moment.

Consiliul Local a modificat regulamentul de funcționare a teraselor, astfel încât să fie permise și igluurile, dar la o rată de infectare cu virusul SARS COV 2 de peste 3 la mia de locuitori, acestea nu vor putea fi utilizate.

“Cu acest proiect de hotărâre, încercăm să contribuim cu partea noastră, ca municipiu, dar din păcate trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că este doar o parte a soluției. Pe durata stării de alertă, dăm voie să se amplaseze aceste igluuri în oraș și în centrul istoric și, în felul acesta, amendăm regulamentul. Din păcate, aceasta nu înseamnă că aceste igluuri sunt legale pentru că nu trebuie doar acordul nostru pentru amplasarea lor, ci și funcționarea trebuie să fie legală, iar la o incidență de peste 3 la mia de locuitori, doar terasele pe jumătate acoperite sunt legale”, spune Dominic Fritz.

Consilierul PSD Radu Țoancă le-a cerut reprezentanților Primăriei Timișoara să pregătească încă un proiect de modificare a regulamentului, care să includă și noile străzi pietonale din centrul istoric.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCoșmarul unor locuitori din Kuncz: se dă foc la gunoaie sub ferestrele lor
Articolul următorCoronavirus, cifrele zile: 62 decese şi 2.815 cazuri noi | RAPORT complet