Ripensia Timișoara a trecut fără mari probleme de penultima clasată în liga secundă, Daco-Getica București, reușind scorul campionatului până în acest moment.

La fel ca în meciul cu lanterna roșie din Snagov, Ripensia a fost condusă de Daco-Getica încă din minutul 12, când Neacșu a executat un corner din partea stângă, iar Răducan a trimis în plasa porții lui Dobre. Ripensia a revenit în juc în minutul 27, când Voinea a deschis balul pentru timișoreni, iar două minute mai târziu Chera a stabilit și scorul pauzei după un vole superb din interiorul careului de 16 metri.

La 7 minute de la reluare o centrare a lui Lungu îl găsește liber în careu pe Apro, care trimite cu capul în plasă. În minutul 69 Apro a reușit dubla după ce a înscris dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri. După ce a dat pasa decisivă la golul al doilea, în minutul 75 a venit și rândul lui Chera să înscrie, după ce a trimis în plkasă dintr-o pasă a lui Fotescu. În minutul 78, Ripensia a făcut setul, după un gol al lui Voinea, pentru ca două minute mai târziu același fotbalist să facă hattrick-ul din pasa lui Chera. Tabela a fost închisă în minutul 90, când Daco-Getica a reușit golul al doilea dintr-un șut superb al lui Socaci.

Spectacol a fost în sensul bun pentru noi din minutul 30, dar a fost și înainte pentru că am luat gol. Cred că a fost un meci frumos, multe goluri, multe ocazii. Eram conștienți de importanța celor 3 puncte, erau vitale pentru noi, imi felicit băieții că au înțeles importanța acestui joc, au și înscris de data asta, chiar dacă au mai ratat câteva ocazii bune de gol. Sunt nemulțumit că am primit din nou gol. Tot timpul plecăm de la 0-1, așa s-a întâmplat și cu Snagovul. La o fază fixă l-am scăpat azi pe Răducan și a înscris. Una peste alta s-a terminat cu bine, suntem în grafic. Scorul mare îl dedicăm suporterilor și sperăm să fi cerut scuze prin acest rezultat pentru rușine de etapa trecută de acasă cu Mioveniul„, a declarat antrenorul timișorean Alexandru Pelici.

Și dacă Ripensia a reușit scorul campionatului, o altă premieră a înregistrat-o atacantul Albert Voinea, care a reușit primul hattrick pentru echipa sa, dar și primul din carieră la seniori. Odată cu această triplă, Voinea a ajuns la 8 goluri în acest sezon.

Nu ne așteptam să începem cu dezavantaj de un gol. Aici mă bucur că aici s-a văzut grupul nostru care încet încet începe să se închege. Am reușit să ne adunăm, să ne sprijinim și totul a decurs cum ne așteptam. E primul hattrick al meu la seniori, am reușit destule duble, dar nu am reușit să trec acest prag până acum. E o zi specială și vreau să dedic aceste goluri familiei și în special fetiței mele„, a spus la finalul meciului Albert Voinea.

Victoria cu 7-2 în fața Daco-Geticii este cea mai clară a Ripensiei din acest sezon. O singură dată au reușit timișorenii să înscrie mai multe goluri într-un meci de la promovarea în liga secundă, în chiar primul meci la acest nivel, în prima etapă a sezonului 2017-2018, când treceau cu 16-0 de Foresta Suceava.

Ultima partidă în care Ripensia a marcat 7 goluri se înregistra în 21 mai 2016, când în etapa a 30-a din liga a IV-a trecea cu 7-1 în deplasare de Pobeda Dudeștii Vechi.

Articolul precedentZiua Serviciilor Publice sărbătorită în Piața Unirii din Timișoara. Foto
Articolul următorLiber la circulație în zona centrală din Timișoara. Lucrările nu sunt însă finalizate. Foto si video