Ruga Timisoarei dansatori spectacole
Ruga Timisoarei se desfășoară între 15 și 16 septembrie
Ruga Timișoarei se va desfășura în zilele de 15 septembrie și 16 septembrie. Începând de la ora 17.00, pe scena din parc, vor evolua formații și soliști îndrăgiți.

Printre cântăreții de muzică populară care vor cânta la Ruga Timișoarei se numără: Andreea Voica, Adrian Stanca, Carmen Popovici-Dumbravă, Mihaela Petrovici, Nicu Novac, Zorica Savu, Petrică Miulescu – Irimica, Cornel Brici, Dumitru Stoicanescu, Doriana Talpeş, Ioan Surdu, Maria Bortun – Popescu, Stana Milu, Anda sabados, Camelia Florea, Camelia Miutescu, Denis Bizau, Felicia Stoian, Ciprian Pop, Maria Coman, Ianas Roma, Ancuţa Flesariu și Alexandra Iacob. Ei vor fi acompaniați de Ansamblul Timișul.

Intrarea la spectacolele este liberă.

Ruga Timișoarei este sărbătorită odată cu cel de-al doilea hram al catedralei Mitropolitane din oraș, Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș.

„La 28 februarie 1950 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş şi strămutarea moaştelor sale din biserica mănăstirii Partoş în catedrala mitropolitană din Timişoara. Canonizarea solemnă a avut loc în zilele de 6 – 7 octombrie 1956 la Timişoara. De atunci şi până astăzi moaştele Sfântului Iosif odihnesc în dreapta pronaosului catedralei, în raclă din lemn de palisandru, tisă şi lămâi frumos sculptată”, conform Mitropoliei Banatului.

Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș s-a călugărit de tânăr, a parcurs toate treptele slujirii în Biserică, până ce a fost ales mitropolit al Timişoarei păstorind între anii 1650 – 1653. De aici s-a retras de bună voie la mănăstirea Partoş unde a mai trăit câţiva ani, după care s-a mutat la veşnicele locaşuri. Lespedea care-i acoperea mormântul a fost identificată la începutul secolului trecut ca având următoarea inscripţie: “Prea Sfinţitul Iosif cel Nou, fost Mitropolit al Timişoarei”.

Articolul precedentPlase de protecție pe fațadele clădirilor istorice
Articolul următorTrei avioane cu 450 de pasageri care ar fi trebuit să ajungă la Belgrad, au fost redirecționate la Timișoara