soferi politie rutiera timis
32 de șoferi din Timiș au rămas fără permis

Doi șoferi rupți de beți au fost prinși de polițiști pe străzile din Timișoara și din județ în timpul controalelor din weekend.

Polițiștii rutieri au ieșit pe șoselele din județ și pe străzile din Timișoara încă din prima zi a săptămânii, dar au avut de lucru și în weekend.

Duminică, oamenii legii l-au tras pe dreapta pe un șofer pe bulevardul Liviu Rebreanu din Timișoara pentru un control de rutină. Cum au simțit miros de alcool polițiștii l-au pus pe conducătorul auto să sufle și în aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt șofer a fost prins luni, în comuna Giroc, aflată în apropierea Timișoarei. Omul a fost pus de polițiști să sufle în aparatul etilotest, rezultatul fiind unul năucitor, 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor de sânge și s-au ales fiecare cu câte un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În urma controalelor din weekend polițiștii rutieri au dat nu mai puțin de 444 de amenzi și au reținut 35 de permise de conducere, în mare parte pentru neacordarea priorității pentru pietoni sau vehicule sau nerespectarea regulilor privind manevra de depășire. Oamenii legii au mai retras și 13 certificate de înmatriculare.

Controalele polițiștilor pe șosele vor continua și în zilele care urmează.

Articolul precedentZiua Internațională a Romilor sărbătorită la Timișoara. Anunț important pentru comunitate
Articolul următorScandal într-o localitate din Timiș. Bărbat lovit cu toporul și împuns cu o furca