Stareţul Mănăstirii Partoş, părintele Varlaam, infectat cu SARS-CoV-2 şi internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, în urmă cu aproape trei săptămâni, a murit la vârsta de 42 de ani.

Anunţul a fost făcut, marţi, pe pagina Facebook a mănăstirii.

„De astăzi, inima iubitoare a părintelui stareţ Varlaam bate în veşnicie, lângă inima Celui pe care l-a iubit din veşnicie şi pentru veşnicie. (…). După 18 zile de luptă cu virusul SARS-CoV-2, Padre s-a mutat la Domnul. Chip al bunătăţii infinite, al iubirii jertfelnice şi al slujirii tuturor, Padre este de astăzi rugător neobosit în ceruri şi, aşa cum mereu le-a promis ucenicilor săi, de astăzi îi aşteaptă la poarta veşniciei. (…) Viaţa sa a fost o Liturghie a slujirii aproapelui, o Liturghie a crucii în ultimele săptămâni şi astăzi, a biruinţei în veşnicie. În 14 ani de preoţie şi 12 ani de slujire ca stareţ a ars mereu pentru cei din jur, ca o lumină în bezna lumii, luminând prin faptă şi cuvânt, dăruindu-se tuturor cu iubire şi jertfelnicie (…)”, se arată în postarea mănăstirii. 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentMasca devine OBLIGATORIE în județele care depășesc 1,5 la mie
Articolul următorCoronavirus, 3 noiembrie: 318 cazuri noi în județul Timiș, peste 7.500 la nivel național. Situația pe județe