Rata de infectare în oraş a depăşit 3 la mia de locuitori, iar oamenii vor avea acces în localuri şi restaurante doar cu documentul covid.

Conform celor mai recente date communicate de Prefectura, , rata de infectare la o mie de locuitori, în judetul Timis este 2,54. Pe de alta parte sunt localitati in care rata se apropie de 8 la mia de locuitori, in timp ce in Timisoara a depasit pragul de 3, dincolo de care se trece în alt scenariu. 

Luni este programata intrunirea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis care va impune noile restrictii. Conform regulilor în vigoare, acestea prevad participarea la anumite evenimente sau activitati doar a celor care au certificate de vaccinare, rezultat negative la testul pentru coronavirus sau au trecut prin boala intr-un anumit interval de timp. Sunt vizate competitiile sportive, cinematografele, evenimentele private gen nunti sau botezuri, cursurile de instruire sau conferinte, precum si protestele. Mai intra pe listă salile de jocuri de noroc, locurile de joaca pentru copii și piscinele interioare. In toate aceste cazuri este prevazuta si limitarea numarului de participanti.  

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBilanț coronavirus – 19 septembrie – Autoritățile anunță noile statistici – Câte infectări s-au înregistrat în ultimele 24 de ore
Articolul următorMiron Mitrea comentează gafa președintelui Iohannis despre golf: „Îl va costa mult mai mult decât alte gafe făcute”