Inspectoratul Școlar Județean Timiș are în dotare, la ora actuală, 165 de microbuze, majoritatea de 16 plus 1 locuri.Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș au solicitat Ministerului Dezvoltării 60 de microbuze școlare, pentru completarea parcului auto și pentru scoaterea din uz și înlocuirea vehiculelor vechi.

Unele dintre microbuzele care vor veni vor înlocui microbuzele existente, cele din perioada 2006-2008, iar majoritatea vin în completarea parcului auto. La nivelul judeţului se asigură transportul elevilor din sate care nu au unităţi de învăţământ proprii la şcolile din comune sau oraşe.În Timişoara există mai multe microbuze care asigură transportul copiiilor în oraş dinspre cartiere spre şcoli şi licee.

Potrivit statisticilor Societăţii de Transport Public Timişoara, de când a pornit transportul şcolar şi până la sfârşitul lunii martie, aproximativ 4.000 de elevi au ales să folosească microbuzele pentru a ajunge şi a pleca de la şcoală. În total, din 14 ianuarie, atunci când a fost lansat transportul pentru elevi, 3770 de copii au fost duşi la şcoală cu microbuzele, iar 4699 au ales să se întoarcă spre casă cu transportul şcolar. În medie, 200 de copii folosesc zilnic microbuzele şcolare.

Articolul precedentAtenție, șoferi. Se închide definitiv circulația în zona centrală la Timișoara
Articolul următorDescoperiri valoroase pe un șantier arheologic din Timiș