Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, Pavel Kasai, a declarat miercuri,  că bărbatul care a murit după ce a căzut de la înălţime, de pe o antenă radio, nu s-ar fi asigurat în mod corespunzător.

„Noi vom face cercetările. Cel care a decedat este chiar patronul firmei de mentenanţă, iar fiul său este administratorul firmei. Din primele informaţii, se pare că centura nu a fost corespunzătoare lucrării pe care o făcea la înălţimea respectivă. A urcat pe scara specială şi a mers apoi pe partea laterală. Centura i-a rămas agăţa în lada cu scule”, a precizat Pavel Kasai.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a decedat, miercuri, în localitatea Ianova, după ce a căzut de la o înălţime de 30 de metri, de pe o antenă radio.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că bărbatul a căzut de la înălţime în timp ce executa lucrări de mentenanţă la o staţie de monitorizare spectre radio, rezultând decesul acestuia, a transmis Biroul de presă al IPJ Timiş.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurii legale de securitate şi sănătate în muncă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului. 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentAmenzi şi suspendarea temporară a activităţii la mai multe unităţi comerciale alimentare din Complexul Studenţesc
Articolul următorA murit Regina Elisabeta a II-a! Marea Britanie este în DOLIU