Un avion Tarom care  zbura pe ruta Timișoara – Hurghada a aterizat pe aeroportul Otopeni din București. Pilotul și-a pierdut cunoștința în timpul zborului, iar aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul Henri Coandă. Avionul a fost adus la sol de copilot.

Aeronava Boeing 737-800NG TAROM, înmatriculat YR-BGK, care opera sâmbătă zborul charter RO7673 pe ruta Timișoara – Hurghada a aterizat pe aeroportul din București.

Piloții au luat decizia să se întoarcă spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) cu puțin timp înainte de a intra în spațiul aerian turc.

Din surse neoficiale, se pare că unul dintre piloți are nevoie de asistență medicală, avionul fiind așteptat de echipajele de urgență.

„Compania TAROM informează că din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă, aeronava care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timișoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă , conform procedurilor standard în astfel de situații.
Menționăm că la bord se aflau 184 de pasageri, iar siguranța acestora și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă. Aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, iar pilotul a fost preluat de către o echipă medicală.

Zborul RO 7673 va decola în cel mai scurt timp către Hurghada – destinația finală, estimăm ora locală 18:00.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă reamintim faptul că siguranța echipajelor și a pasagerilor TAROM a fost, este și va rămâne principalul nostru obiectiv”, se arată în comunicatul companiei.

Foto: arhiva

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCum „fentezi” astenia de primăvară – Secrete pe care să le ții minte toată viața
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET