ASU Politehnica și Ripensia Timișoara au scăpat în mare parte de grijile salvării de la retrogradare după victoriile obținute în etapa cu numărul 33 a sezonului.

ASU Poli a început mai slab partida de la Arad cu UTA și a pemis gazdelor să controleze teritorial debutul de meci. În minutul 10, Manea scapă pe partea dreaptă, centrează perfect în careul, iar Ignea, nemarcat, trimite în plasa porții arădene. Până la finalul primei părți tot Poli a avut ocaziile mai importante, dar timișorenii nu au mai reușit să puncteze.

În partea a doua duelul a rămas unul echilibrat, cu UTA încercând să egaleze marea rivală din vest. Cei care au punctat au fost însă tot timișorenii. În minutul 71, Ursu pătrunde în careul arădean, trimite mingea pe lângă El Hasni, balonul lovește transversala, de unde revine în teren, iar Manea, de la aproximativ 7 metri trimite în poartă. Cu cinci minute înainte de final, Ursu scapă din nou către poarta arădeană, Neagu în faultează din spate, iar arbitrul îi arată cartonașul roșu arădeanului. Cu toate că marea rivală a rămas în 10, timișorenii nu au mai forțat, și s-a încheiat 0-2. ASU Politehnica ajunge după această victorie la 41 de puncte, la 6 lungimi de primul loc ce duce în liga a III-a.

Ripensia Timișoara a avut parte de un joc mai lejer pe teren propriu în fața celor de la Aerostar Bacău. Fotbaliștii timișoreni au dominat partida de la un capăt la altul, însă Zaluschi, Drăghici sau Dumiter nu au reușit să concretizeze. Cu două minute înainte de final, după o acțiune prelungită de atac a timișorenilor, mingea a ajuns la Adrian Popa, care din 3 metri a trimis în poartă și a adus cele 3 puncte Ripensiei. Cu cele tri puncte luate în fața Aerostarului, Ripensia a urcat pe locul 8 și are 45 de puncte.

În runda viitoare, Ripensia va juca pe terenul lui FC Arges, în timp ce ASU Politehnica primește vizita liderului Academica Cliceni.

Articolul precedentNoi restricții de circulație la Timișoara. Un pod se închide complet de la începutul săptămânii
Articolul următorVictorie la limită pentru Timișoara Saracens în deplasarea de la Constanța