Zeci de baloane albastre și jucării scoase la vânzare pentru Alex, un băiețel special din Timișoara.  Alex a fost diagnosticat la 2 ani cu autism atipic.

Acum a ajuns în clasa a III-a și învață la o școală obișnuită. Chiar dacă sunt și momente în care este greu, colegii și dascălii sunt mereu alături de el și încearcă din toate puterile să-l facă să se simtă cât mai bine printre ei.

De Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului elevii și profesorii de la Școala 25 din Timisoara au organizat un eveniment aparte. Copiii și-au scos la vânzare jucăriile, iar banii adunați vor fi donați pentru terapia colegului lor. Geamurile clasei unde învață Alex au fost acoperite cu mesaje de susținere.

Alex are un frate, Radu, cu doi ani mai mic, diagnosticat și el cu autism. Cel mai greu este pentru Georgiana, mama celor doi. De cum a primit diagnosticul lor, a lăsat totul deoparte și s-a mobilizat pentru a le oferi tratamentul care poate duce la recuperarea lor, înființând inclusiv un ONG intitulat “Alex, Radu si Autismul”

Birocrația și lipsa unui ajutor concret din partea statului au dus-o în situații în care nu a mai știut cum să se descurce. In 2017 banii primiți din redirecționarea a 2% din impozitul pe venit au fost depuși, dintr-o greșală a Fiscului, în contul unui alt ONG. Era vorba de aproape 31.000 lei.

Pentru Georgiana Boian lupta cu autismul a însemnat pierderea job-ului, viața socială zero, prieteni care au plecat. În locul lor au venit însă alți oameni care o ajută și găsesc tot felul de modalități pentru a face asta.

 

Articolul precedentCea mai mică biblie din lume poate fi văzută la Timișoara. Expoziție eveniment cu 500 de volume. Foto
Articolul următorLangoșerie cuprinsă de flăcări, la Timișoara