Sute de timișoreni s-au adunat așezat pe o parte și pe alta a canalului Bega în zona centrală a orașului pentru a asista la o cursă devenită deja tradiție la Timișoara.

A patra ediție a evenimentului „Make it! Race it! Recycle it! a adus pe canalul Bega echipaje de la două ONG-uri, un liceu din Timișoara, o gașcă de prieteni și nu mai puțin de 15 companii. Echipajele s-au luptat pentru cele 8 trofee puse în joc de organizatori: Cea mai rapidă ambarcațiune, Cea mai faină temă, Cel mai inovator design, Saved by the bell, Popularitate, Premiul special EcoStuff, Titanic Award și People’s Choice Award.

Ambarcațiunile au avut aspecte care de care mai năstrușnice. De la o navă preluată din celebra serie Transformers, la o barcă dragon, o ambarcatiune facută sub forma unui autobuz sau una realizata sub forma de palmier, insă toate făcute din pet-uri au alte materiale reciclabile.

Pe malurile canalului Bega si-au făcut loc și personaje din celebrul serial „Game of thrones”, printre care s-a aflat si mama dragonilor. De asemenea, cei mici s-au putut așeza și pe tronul din celebrul serial.

Make it! Race it! Recycle it! este singura competitie de acest gen din Romania si militeaza pentru un stil de viata prietenos cu mediul. Constientizarea importantei protectiei mediului si implicit a colectarii selective si a refolosirii/reciclarii a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment.

Articolul precedentTimișoara Saracens pierde bronzul Superligii de rugby. Timișorenii învinși la ultima fază
Articolul următorMașini distruse și oameni răniți după două accidente în Timișoara