Pompierii au făcut spectacol în centrul Timișoarei de Ziua Protecției Civile după ce au prezentat un exercițiu de salvare, dar le-au și prezentat timișorenilor tehnica de intervenție din dotare. La maniferstare au fost prezenți și voluntarii Salvo.

Pompierii le-au prezentat timișorenilor prezenți în Piața Victoriei operațiunile de salvare ce se fac în cazul unui cutremur. În zona hotelului Timișoara a fost instalată una dintre autospecialele cu scară, care a fost ridicată până la ultimul etaj, și de unde victimele erau coborâte cu liftul.

În stânga Palatului Culturii a fost instalată a doua autospecială cu scară, ce a fost ridicată până la etajul al doilea al Palatului Culturii, de unde a fost coborâtă o victimă pusă pe o targă.

A treia operațiune de salvare a fost pusă la cale de voluntarii de la Salvo, care au coborât în rapel din balconul Operei o victimă aflată pe o targă. Între timp, în aceeași zonă a fost poziționată și o pernă pneumatică, pe care au sărit mai mulți pompieri de la primul etaj al clădirii.

Ca în fiecare an, în ziua de 28 februarie sărbătorim Ziua Protecției Civile din România. Anul acesta sărbătorim 86 de ani de la înființarea protecției civile în România, fapt pentru care în această săptămână au loc mai multe evenimente, printre care și un exercițiu în Piața Victoriei, o serie de exerciții cu tematică de protecție civilă în care sunt implicați peste 50 de pompieri și peste 20 de autospeciale. În general toate exercițiile sunt cu tematică de protecție civilă, simularea unui cutremur și bineînțeles evacuarea victimelor. Am adus cea mai nouă tehnică de intervenție pentru partea de căutare/salvare. Aici m-aș referi la containerele de salvare multirisc, la ultimele scări de intervenție, cele care ne sunt folositoare în munca de zi cu zi, și bineînțeles ultima capabilitate, o tabără mobilă. De asemenea avem camera hiperbarică și celelalte utilaje care au intrat în dotarea noastră„, a declarat Lucian Mihoc, inspectorul șef al ISU Banat al județului Timiș.

Pe lângă exercițiul pus în scenă pompierii au expus autospecialele cu care lucrează zi de zi, bărcile pe care le folosesc în caz de inundații, camera hiperbarică, utilajele de umplut saci de nisip, generatorul de curent electric, bucătăria mobilă sau motocicletele de intervenție folosite de SMURD.

Articolul precedentS-a reluat demolarea garajelor dintre blocuri la Timișoara. Sute vor fi făcute una cu pământul în acest an. Foto
Articolul următorPraf cu efect halucinogen. Descoperirea neașteptată a jandarmilor