După ce blocul în care au fost înregistrate trei decese după o operațiune de deratizare a fost evacuat, a urmat un al doilea imobil, situat pe strada Vaida Voevod. Acolo, un singur apartament ara cu probleme, în el efectuându-se dezinsecția de către firma care a operat și în blocul morții. 

În urma cercetărilor s-a descoperit toxicitate în apartamentul respectiv și mai multe pastile asemănătoare celor folosite la dezinsecție, pe un dulap. Apartamentul a fost sigilat și toți locatarii blocului, evacuați. Se întâmpla luni seara.

Marți, după acțiuni de decontaminare, locatarilor li s-a permis să se întoarcă în apartamentele lor. Oamenii au gătit, au făcut curățenie, au dormit o noapte acolo.

Fără prea multe detalii, blocul apărea ieri seară, din nou, pe lista celor evacuate. 

Reprezentanții ISU Timiș au transmis că:  „Întrucât măsurătorile din aer nu indicau valori depășite de substanțe toxice, s-a permis accesul temporar în incinta imobilului. În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, specialiștii si reprezentantii din cadrul comitetului au hotărât ca totuși, preventiv, locatarii să nu se mute definitiv, ci să rămână în afara imobilului si să fie cazați la unitățile identificate de autoritățile locale. Aceasta măsură a fost luată până organele abilitate, în speță DSP, își vor da avizul pentru accesul definitiv în locuințe.

Măsura a fost luată de CJSU pentru a preîntâmpina apariția unor alte situații de urgență, siguranța locatarilor fiind prioritară.”

 

Articolul precedentPisică salvată de pompieri din blocul groazei de la Timișoara
Articolul următorLucrări de reabilitare la Filarmonică, angajații protestează