În ultimele 24 de ore au fost emise mai multe atenționări și avertizări de fenomene meteo periculoase, printre care și două avertizări de Cod Roșu în intervalele orare 19:15 – 20:00, pentru zona de Sud-Vest a județului și 00:15-01:15 pentru localitățile Nițchidorf, Gătaia și Tormac.

În urma ploilor abundente, în dispeceratul inspectoratului s-au înregistrat peste 80 de apeluri pe numărul unic 112, prin care cetățenii au solicitat intervenția pompierilor la mai multe adrese din municipiul Timișoara și localitățile limitrofe.

Astfel, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul a 3 instituții publice (Casa Tineretului, Str. Arieș, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” și Maternitatea Bega), 18 case, 9 curți, 10 beciuri și subsoluri inundate și 6 anexe gospodărești. 
De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuți – un copac căzut pe calea ferată pe raza localității Satchinez, și alți doi copaci căzuți în Timișoara.

Pentru coordonarea eficientă a echipajelor din teren, la sediul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă. De asemenea, s-a dispus creșterea capacității operaționale la cele două detașamente de pompieri din Timișoara. În sprijinul pompierilor din Timișoara au venit și colegi din cadrul Stațiilor de Pompieri Buziaș și Deta și Detașamentul de pompieri Lugoj, astfel peste 250 de pompieri au fost mobilizați pentru a asigura intervențiile generate de fenomenele meteo periculoase.

Articolul precedentAccident la intrarea pe autostradă
Articolul următorApa potabilă nu este pentru udatul grădinilor