În județul Timiș a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a luat Hotărârea privind privind schimbarea scenariului pentru desfășurarea cursurilor la unele instituții de învățământ din județul Timiș.

 
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată ținându-se cont de propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și având în vedere Hotărârile Consiliilor de Administrație ale Consiliului de Administrație al Liceului Teoretic Periam și a Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Giarmata – emise cu avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș. Deciziile au fost luate din cauza faptului că, la nivelul unităților de învățământ, au apărut cazuri de infectare cu virusul SARS COV2.
 
În urma analizei situației existente, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit în ședință extraordinară e emis Hotărârea în baza căreia:
Art. 1. Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Liceului Teoretic Periam (unde a crescut rata de infectare la mia de locuitori la nivelul localității), cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu), până la modificarea ratei de infectare cu SARS – CoV -2.
Art. 2. Se aprobă schimbarea din scenariul galben în scenariul roșu la Școala Gimnazială Giarmata pentru structura Grădinița P.P. Giarmata (unde sunt infectate trei îngrijitoare – personal nedidactic), până la data de 8 octombrie 2020.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCondamnat la închisoare pentru proxenetism, depistat de polițiști
Articolul următorBilanț CoVid-19: 1.639 cazuri noi, 41 decese, 506 pacienți în ATI! Vezi situația din județul tău