Asociația FURRYTALES ,  care se ocupă de câinii fără stăpân, dar și de alte animale abandonate,  a inițiat, în Timiș, o acțiune inedită. Ei  au pregătit o seară cu totul specială. În  26 august, cu ocazia Zilei Internaționale a Câinelui, celebrată la nivel mondial în fiecare an, aceștia au lansat o invitație pentru toți iubitorii de patrupede.

“Am pregătit special pentru voi în cadrul evenimentului  gratuit, deschis pentru oricine vrea să participe, o serie de challenge – uri super distractive și foarte constructive pentru relația voastră – un fel de provocări /joculețe care au impact pozitiv, demonstrat în câștigarea încrederii reciproce. Un fel de….Olimipadă a Blănoșilor”, transmit organizatorii.

Este vorba despre o serie de provocări, probe simple de agilitate, curse contra cronometru din care toată lumea are de câștigat.  Mai precis, tot felul de obiecte folositoare pentru câini (zgărzi, lese, hamuri, jucării, etc) primite de la prietenii, colaboratorii și sponsorii asociației care vor reveni participanților, pentru că „dar din dar se face rai”.

Nici stăpânii patrupedelor nu sunt uitați, pentru că vor avea ocazia să achiziționeze  ceaiuri bio, „gablonțuri” brățări, coliere, inele etc, la fel, primite de organizatori de la cei care sprijină acțiunea, fondurile adunate urmând să fie folosite tot pentru câinii și alte animăluțe aflate  în grija lor.

La finalul evenimentului, toți participanții sunt invitați la o seară de film, la fel de inedită: după ce toți participanții au trecut prin traseu, la lăsarea serii  vor viziona  împreună, cu toții ,o proiecție ca la cinema pe ecranul de 6mx4m, construit special pentru asemenea evenimente.

“Se spune că -mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește nimic -, dar eu nu știu să spun povești, nici măcar povești cu blănoși. Și nici nu vreau, nu caut adopții emoționale bazate pe -săracul prin câte a trecut”.

 

Vă scriu asa cum o fac de obicei, cu sufletul, și vă las pe voi sa găsiți povestea în ochii cățelului sau pisicuței de acasă, sau, în ochii animăluțelor pe care le întâlniți, indiferent de specie sau rasă.

 

Poveștile din ochișorii blănoșilor „Furrytales” nu au început întotdeauna cu bine, dar lucrăm împreună să le rescriem finalul.

 

Ei (cățelușii, pisicuțele si căprițele din grija noastră) vă mulțumesc pentru că ne ajutați.

 

Întindem mâna in semn de prietenie si dăm la schimb ce putem, v-am pregătit câteva surprize, lucrușoare de vânzare în folosul lor, iar pe ceas de seară, o proiecție în aer liber, acces pet friendly.

 

Facem asta pentru că da, blănoșii și mustăcioșii au nevoie de bobițe și de mici tratamente veterinare achitate.

 

E Ziua Internațională a Câinelui.

El, cel mai bun prieten al omului trebuie cinstit cum se cuvine.

 

Vrem să povestim și să ne bucurăm de vremea bună și de oameni frumoși ca voi!

 

Echipați-vă cu zâmbet și voie bună, un sac de boabe de ce nu, și haideți să ne cunoaștem ! Noi și Blănoșii avem nevoie de prieteni, cățelușii vor pe cineva care să îi ia Acasă, noi ne dorim pe cineva pe care să ne „sprijinim” pentru promovare, pentru căutarea familiilor adoptive, pentru joacă, pentru idei, pentru tot ce trebuie sa fie bine.

 

Ne găsiți la Bucovăț (lângă Remetea Mare sau dinspre Mosnița, depinde din ce direcție veniți)” ,precizează Claudia Selefon, reprezentant al asociației organizatoare

Articolul precedentBani pentru modernizarea liniei de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad
Articolul următorJurnalistul Dan Bucura: România ar putea face bani din rezervele de gaze. În schimb, ni se vinde himera din Marea Neagră