Incendii pornite de la coșurile caselor, copaci căzuți, acoperișuri smulse. Rafalele de vânt puternice au distrus locuințe, stâlpi de current și au dus la blocarea unei șosele.

Încă de la ora 21,00 s-au semnalat  primele incidente. DSinc cauza vântului puternic flăcările au izbucnit pea acuperișurile unor case din Urseni, Sânandrei, Timișoara (strada Bârsei)și  Șag. După care pompierii au fost chemați să intervină pe strada Gheorghe Lazăr, un de o tablă stătea să se prănușească în stradă.

Incendiile la coțurile de fum au continuat, fiind semnalate la Ghilad și Carani.

“ Ca urmare a avertizării de fenomene meteo periculoase Cod Galben de vânt, valabil până mâine la ora 16, la nivelul ISU Timiş a fost activată grupa operativă la sediul inspectoratului.

Până în acest moment, au fost multiple solicitări la incendii coșuri de fum şi degajări copaci căzuți şi elemente de construcție cu pericol de cădere.

Personalul din cadrul inspectoratului a fost alertat şi tehnica de intervenție este pregătită pentru a interveni în orice moment.

Recomandăm cetățenilor să rămână în locuințe şi să evite deplasarea pe afară pentru a evita orice pericol. De asemenea, în cazul unui incendiu, anunţaţi evenimentul la numărul unic de urgență 112, întrerupeţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale şi aşteptaţi sosirea echipajelor de intervenție.” transmit reprezentanții ISU Timiș.

Pompeirii au mai intervenit pentru a degaja șoseaua dintre Cărpiniș și Iecea Mică, unde un plop căzut a blocat circulația, în cazul unor copaci căzuți peste firele de curent dar și pentru a da jos un acoperiș al unei hale, parțial smuls de vânt.

Vântul a creat și alte necazuri, Un acoperis alș unei care din Saravale a fost smuls și aruncat peste firele de curent, iar un tranformator a luat foc. Intre Tomanic și Sanicolaul Mare un pom a căzut peste un autoturism

 

Articolul precedentProtest în liniște al procurorilor la Timișoara. Magistratii aplaudati de timisoreni
Articolul următorVântul puternic afectează Aeroportul din Timișoara. Avion trimis spre Budapesta