Comuna Dumbrăvița a intrat în carantină în 10 ianuarie, alături de alte trei localități periurbane. În timp ce acestea au ieșit din carantină, pentru Dumbrăvița situația s-a prelungit până în noaptea de sâmbătă spre duminică.

 

Anunțul autorităților nu conține elemente relevante, ci precizează, sec: în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost prezentantă situția epidemiologică la nivelul județului Timiș. Totodată s-a pus în discuție problema localității Dumbrăvița, unde carantină expiră sâmbătă noaptea, și s-a decis că nu se va mai prelungi măsura de carantinare a comunei. Pe de altă parte, locuitorii comunei erau  de ceva vreme extrem de nemulțumiți.

Cei mai mulți dintre ei lucrează în Timișoara, așa că oricum trebuiau să vină zilnic în oraș. Iar cei care aveau treabă în Timișoara și nu regăseau pe declarția necesară motivul potrivit, identificau rute ocolitoare, unde știau că nu sunt echipaje de poliție care să îi oprească. În plus, cei care au afaceri în localitate considerau că sunt discriminați și că nu-și pot desfășura activitatea la fel ca cei care locuiesc în alte commune limitrofe, ieșite însă din carantină. Cifrele nu susțin însă decizia autorităților. Dumbrăvița a intrat în carantină la o rată de infectare de 6,7 la  mia de locuitori.  Vineri, aceasta era de 6,88, iar ieri de 7,11.  

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentÎncă un pacient transferat de la „Matei Balș” a murit: bilanțul a ajuns la 6 decese. Ministerul a încurcat morții
Articolul următorA murit unul dintre subprefecții județului Timiș:Elena Popa s-a stins de coronavirus